SIU sörjer sin eldsjäl: ”Han var en ikon för mig”

SIU:s vice ordförande Andargachew Meshesha somnade in tidigare i veckan, i sviterna av covid. ”Han var en mentor, rådgivare och en storebror”, säger Amil Sarsour, ordförande SIU.

Uppsala län 22 april 2021 16:00

Andargachew Meshesha var vice ordförande för SIU (Samarbetsorganisationen för Invandrarföreningar i Uppsala) och han var en ikon för många, säger Amil Sarsour. Sarsour berättar att de har arbetat ihop dagligen i 12 år och för honom och andra personer är Mesheshas bortgång en stor sorg. 

– Han var en ikon för mig och jag såg honom som min bror. Alla i styrelsen har ringt till mig och gråtit efter hans bortgång, han var väldigt omtyckt av många och politisk kunnig, säger han.

Andargachew Meshesha var en aktiv människa i samhället och började tidigt med kurser som för att hjälpa nyanlända att lära sig svenska. Projektledare för ”Demokrati och lokala resurser i Gottsunda” och ”För bättre liv på äldre dagar” har han också varit.

– Han var mentor till flera av våra anställda och rådgivare, säger Amil Sarsour.

UNT 20210422

UNT webb

 
Tack för att du delade vår artikel! Klicka och gilla oss också nedan så får du reda på när vi lägger upp fler artikelar och intressanta nyheter. Tack för din stöd!
Send this to a friend